+90 312 385 40 74 info@psiendustri.com
Nem Ölçümü - PSİ Endüstri - Resmi Web Sitesi
Ürünlerimiz

Çiğlenme Noktası ve Nem Ölçümü için Neden CS Instruments?

Plastik endüstrisinde kum kurutma makinesinde olsun, çeşitli teknik gazların oluşturulması ve kullanımı olsun veya diğer uygulama alanlarında, basınçlı havadaki ve gaz hatlarındaki çiğlenme noktası ölçümü ve nem ölçümü, ürün kalitesinin sağlanması için son derece önemlidir. Bu nedenle teslimat programımızda gazlı soğutucu kurutucularda, desikant kimyasal kurutucularda veya membran kurutucularda çiğlenme noktası denetimi için özel olarak tasarlanmış sabit veya mobil çözümler bulabilirsiniz. Ölçüm sistemlerimize mükemmel şekilde uyarlanmış ölçüm hazneleri, kurutucu hazneleri veya sızdırmaz hatlar gibi aksesuarlar çiğlenme noktası ölçüm cihazlarımız için çiğlenme noktasının ve boru hatlarındaki artık nemin sorunsuz bir şekilde denetimi için kusursuz bir komple çözümdür.

 

Arayüz olarak 4…20mA, Modbus RTU veya M-Bus kullanılabilir. Ayrıca çiğlenme noktası cihazlarımız her zaman veri kaydedicilerimiz ile kombine edilebilir. CS Instruments çiğlenme noktası sensörleri, endüstriyel uygulamalarda -80…20 °C'lik çiğlenme noktasında güvenilir ve uzun süre stabil bir çiğlenme noktası denetimini mümkün kılmaktadır. Ölçüm haznesinin dolaylı montajı sayesinde ayrıca hat kopukluğu olmadan sensörün kolayca takılmasını ve sökülmesini, hızlı bir uyum süresi ayrıca optimum bir sensör koruması sağlıyoruz.

 

CS Instruments'in çiğlenme noktası ölçüm cihazları hangi gazlar için kullanılabilir:

- Hava/Basınçlı hava

- Karbondioksit (CO2)

- Metan (CH4)

- Azot (N2)

- Oksijen (O2)

- Doğalgaz/Biyolojik gaz

- Argon (Ar)

- Hidrojen (H2)7

- Diğer karışımlar talep üzerine

 

Çiğlenme noktası ölçümü için sistemlerimizin avantajları:

- -80 °Ctd'ye kadar çok derin çiğlenme noktaları için çiğlenme noktası ölçümü

- Dahili oto kalibrasyon sayesinde son derece uzun süre stabil ölçüm

- IP 65 gövde zorlu endüstri koşulları altında güvenilir bir korumayı garanti etmektedir

- Hızlı tepki süresi

- G 1/2"-dişli üzerinden kurutucuda kurulumu yapılabilir, opsiyonel olarak UNF 5/8“ veya NPT ½“

- ± 2 °Ctd'lik yüksek hassasiyet

- Yerinde kalibrasyon

 

Çiğlenme noktası ölçümü ve nem ölçümü neden bu kadar önemli?

Hava her zaman buhar halinde su içermektedir. Hava, suyun aksine sıkıştırılabildiğinden, yoğuşma sırasında su yoğunlaşır. Havanın azami nemi sıcaklığa ve hacme bağlıdır. Miktara bağlı değildir. Ortam havası nemli bir sünger gibi düşünülebilir. Sıkıştırılmamış durumda belirli miktarda suyu çekebilir. Sünger sıkıştırıldığında ise suyun bir kısmı dışarı çıkar. Suyun kalan kısmı sünger kuvvetlice sıkıştırılsa bile içinde kalır. Sıkıştırılmış havada da benzer bir durum söz konusudur.

 

Çiğlenme noktası tam olarak nedir?

Hava her sıcaklıkta azami miktarda suyu buhar halinde absorbe edebilir. Hava ne kadar sıcak olursa o kadar fazla su absorbe edilebilir. Çiğlenme noktası, yoğuşma suyu oluşmadan havanın soğutulabildiği sıcaklıktır.

 

Basınç çiğlenme noktası nedir?

Basınç çiğlenme noktası, yoğuşma suyu oluşmadan sıkıştırılmış havanın soğutulabildiği sıcaklıktır. Basınç çiğlenme noktası sıkıştırma son basıncına bağlıdır. Basınç düştüğünde basınç çiğlenme noktası da düşer. Bu nedenle basınçlı hava için sadece basınç çiğlenme noktası ölçüdür. Atmosferik çiğlenme noktası yanıltıcıdır ve kullanılmamalıdır.