+90 312 385 40 74 info@psiendustri.com
MAXIGAS- NITROSOURCE AZOT JENERATÖRÜ - PSİ Endüstri - Resmi Web Sitesi
Ürünlerimiz

Parker domnick hunter Azot Jeneratörü, basınçlı havadan azot gazı üretir. Azot gazı, oksijenin istenmediği ortamlarda ve proseslerde temiz, kuru ve inert (durağan) bir atmosfer sağlamak için kullanılır.

UYGUN MALİYET VE ENERJİ TASARRUFU
Uygun maliyetli bir çözüm olan domnick hunter azot jeneratörünün geri ödeme süresi kısadır. Ayrıca jeneratörle yerinde azot gazı üretimi; dış kaynaklı azot gazı tedarikinin getirdiği tekrar dolum, sipariş işlemleri, tank kirası, sevkiyat ücretleri ve gelecekte azot tedarikçisinin fiyat arttırması gibi ek yükleri de ortadan kaldırır. Azot jeneratörü, standart bir hava kaynağından beslenebilirken, ihtiyaç duyulan miktarda azot gazı sağlama özelliği ve ekonomi modu sayesinde sırasıyla; azot üretimini, debisini ve saflık değerlerini kontrol edebilmek mümkündür. Üretilen azot gazı, geleneksel kaynaklarda olduğu gibi boşa harcanmaz ve sıvı azot kullanımında meydana gelen buharlaşma kayıpları ortadan kalkar; bu sayede ekstra tasarruf sağlanır. 7 gün 24 saat kesintisiz çalışabilme özelliği sayesinde azot gazının bitmesinden kaynaklanan duruşlar ve üretim kayıpları meydana gelmez.

PRATİK VE GÜVENLİ ALTERNATİF
Azot üretim sistemi, kompresör odasına veya üretim bölgesine standart bir borulamayla, herhangi özel bir ekipmana gerek duyulmadan kolayca kurulabilir. Bakım süresi çok kısa olduğundan gaz kesintisinden kaynaklanan duruşlar yaşanmaz. Bu sistemde, azot gazı düşük basınçta üretilir; böylece gazın yüksek basınçlı tüplerde depolanmasından kaynaklanan tehlikeler önlenir. Ayrıca tüplerin söküm-takım ve taşıma işçiliği ortadan kalkar. Parker domnick hunter azot jeneratörü, basınçlı havadan azot gazı üretir. Azot gazı, oksijenin istenmediği ortam ve proseslerde temiz, kuru ve inert (durağan) bir atmosfer sağlamak için kullanılır.

ESNEK MULTİ-BANK SEÇENEĞİ
NITROSource Azot Jeneratörleri Çoklu Modüler Sistem
; Parker domnick hunter azot jeneratörü, modüler konsepti sayesinde çift tanklı PSA jeneratörlere göre daha esnektir. Artan azot ihtiyacı sisteme modül eklenerek kolayca karşılanabilir. Eklenen modüllerle sistem yedeklenebilir, böylece bakım esnasında gaz kesintisi yaşanmaz. Parker domnick hunter azot jeneratörü, kompakt tasarımı sayesinde standart kapı girişlerinden bile kolaylıkla geçebilir. 

ÖZELLİKLER:
* Tesislerdeki mevcut basınçlı hava kaynağı kullanılarak çalıştırılabilir.
* Oksijen içeriğini, 10 ppm ile %5 arasında ihtiyaç duyulan değerlere düşürür.
* Otomatik ekonomi modu mevcuttur.
* Saflığı sürekli izlemek için dahili oksijen analizörü vardır.
* Uzaktan takip ve kumanda edebilmek için dijital ve analog çıkışlara sahiptir.
* Alarm özelliği bulunur.
* Kolay kullanımlı kontrol paneli vardır.
* Kompakt tasarıma sahiptir.

AVANTAJLAR:
- % 90'a Kadar Maliyet Tasarrufu*:
 Yatırımın amortisman süresi yaklaşık olarak 12-24 aydır.
- Enerji Tasarrufu: Düşük hava tüketimi büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlar.
- Kullanışlı ve Güvenilir: Kurulumu basittir, kullanımı kolaydır, bakım masrafları düşüktür. Diğer gaz kaynaklarının neden olduğu güvenlik risklerini ortadan kaldırır.
- Az Yer Kaplayan Tasarım: Kompakt tasarımı sayesinde tesis içinde daha az yer kaplar.
- Kolay Kapasite Artışı: Özel modüler tasarım, artan azot ihtiyaçlarına, ekstra kolon eklenerek kolayca cevap verebilme özelliği sağlar.
- Düşük Karbon Salınımı: Likit ve tüp azot tedarikinde nakliye araçlarının yarattığı çevre ve hava kirliliğine engel olur.
*Tüp veya likit azot tedariğiyle kıyaslanarak hesaplanan değerdir.

NASIL ÇALIŞIR?
-PSA prensibiyle çalışan haznelerin içi özel bir adsorpsiyon malzemesi olan CMS (Karbon Moleküler Elek) granülleriyle doldurulmuştur.
-Basınçlı hava kimyasal (desiccant) tip kurutucudan ve filtrelerden geçerek; partikülden, yağdan ve nemden arındırılır.
-Elde edilen temiz ve kuru hava, azot jeneratörünün devrede olan adsorpsiyon yatağının altından girerek yukarı doğru ilerler.
-Havanın bünyesinde bulunan oksijen (O2), karbondioksit (CO2) ve az miktardaki geçiş gazları, devrede olan yataktaki CMS’ler tarafından tutulurken azot moleküllerinin geçişine izin verilir.
-Devrede olan haznedeki CMS, tutulan gazlarla doyuma ulaşmak üzereyken önceden ayarlanmış zamana bağlı olarak, sistem otomatik olarak yataklar arasında geçiş yapar.
-Rejenerasyonunu tamamlamış olan yatak çalışmaya başlarken, doyuma ulaşmış olan yatak rejenerasyona geçer.
-Sistem; otomatik ve düzenli bir şekilde 2 yatak arasında dönüşümlü çalışarak kesintisiz azot gazı üretir.
-Üretilen azot gazının, oksijen analizörü ile sürekli olarak tahlili yapılıp monitörize edilerek istenilen saflıkta olup olmadığı takip edilir.