+90 312 385 40 74 info@psiendustri.com
Hava Rejenerasyonlu Kimyasal Kurutucular - PSİ Endüstri - Resmi Web Sitesi

Kompresör sonrasında kullanılan bu tip kurutucularda birbirinden ayrı iki hazne içine doldurulmuş adsorpsiyon malzemesi bulunur. Basınçlı hava, bu haznelerden birinin içinden geçerken, bünyesindeki su buharı adsorbant tarafından tutularak kurutulur. Bir süre sonra bu hazne içinde bulunan adsorpsiyon malzemesi doyuma ulaşacağından, öteki hazne kurutma işlemine başlarken doyuma ulaşan hazne rejenerasyon sürecine girer ve sistem tandem olarak bu şekilde sürekli olarak çalışır. Prensipte rejenerasyon esnasında bir miktar hava kaybı oluşmaktadır. Ancak kullanılan teknolojiye bağlı olarak bu kayıplar azaltılarak sıfıra kadar düşürülebilmektedir. (Zero Purge) Özellikle silikonsuz (Silicone-Free) ve yağsız (Oil-Free) havanın istendiği uygulamalarda, aktif karbon filtrasyonu öncesi kimyasal kurutucu kullanımı bir ön koşuldur. Bu tip kimyasal basınçlı hava kurutucularıyla elde edilen kuru hava, aktif karbon filtre veya kulelerden geçtiğinde yağ buharı etkin şekilde tutulabilmektedir.

 

Domnick hunter'ın üretmiş olduğu kimyasal kompresör hava kurutucu, montaj kolaylığı ve kapladığı alan açısından modüler yapıdadır. Bununla birlikte, snowstorm dolum tekniğiyle maksimum yüzey temasını garanti ederek, tozuma riskini ortadan kaldırır. Ayrıca alüminyum ekstrüzyonla üretilen silindirik hacimlerin, manifoltlarla bir araya getirildiği özel dizayn; hidrostatik basınç testi gerektirmediği gibi, iş güvenliği ve işçi sağlığı sağlığı açısından da güven vermektedir.
Basınçlı hava kalitesinin sürekli olarak kontrol edildiği uygulamalarda; opsiyonel bir analizörle (higrometre) DME ve MX serisi modellerimiz; çiğlenme sıcaklığının online olarak izlenebilmesine ve bilgisayar ortamında kayıt altına alınabilmesine olanak sağlamaktadır.

 

Pneudri Kimyasal Kurutucu Nasıl Çalışır?

kimyasal kurutucu çalışma prensibi